Yoga för balanserad hunger

Att yoga är en mycket bra träningsform som passar de flesta känner du säkert redan till. Här tränar man utifrån sina egna förutsättningar och utmanar endast sig själv. Med tiden märker du att du blir både starkare, mer flexibel och får en bättre koncentration med hjälp av denna träningsform.

Något som få känner till är att yoga dessutom kan hjälpa dig att få en bättre balans även i ditt inre. Även om det kan verka kontraintuitivt att kliva upp på morgonen och träna det första man gör så är det faktiskt ett effektivt sätt för att ställa om kroppen så att den börjar bränna fett.

Träna yoga före frukost

Om du hör till en av dem som vaknar vrålhungrig kommer du nog att bli förvånad av att din kropp snabbt svarar och stänger av hungerkänslorna om du tränar yoga i lugnt tempo på morgonen. Till skillnad mot att ta ett joggingpass - något som ofta slutar med att man känner sig ännu hungrigare och äter en alldeles för stor frukost - hjälper yogan dig att fokusera inåt och på de kroppsrörelser du gör. Efter omkring 15-20 minuter har de extrema hungerskänslorna försvunnit och du kan i lugn och ro förbereda en nyttig frukost.

Sannolikheten för att äta nyttigt ökar nämligen om du lagar mat när du har hungern under kontroll. Annars är det lätt att ta till onyttigheter eftersom kroppen skriker efter mat.

Du kommer också att känna dig mätt lagom snabbt vilket motverkar att du överäter. Därtill så har du hunnit med ett kort träningspass direkt på morgonen, vilket gör att det blir lättare att hålla igång resten av dagen.

Få in korta träningspass fördelade över dagen

Tränar du sedan ett kort yogapass på 15-20 minuter med lugna övningar innan du går och lägger dig har du fått in ganska mycket träning på en dag, utan att det känns som en stor uppoffring.

Det bästa sättet för att få in träning är just att börja i små doser och portionera ut träningen över dagen. På en bra yogastudio eller med hjälp av videor på nätet kan du få tips på passande övningar för respektive tid på dagen. Vissa yogaövningar piggar upp medan andra lugnar ner och kan förbereda dig för en god natts sömn. Därför är det viktigt att veta vilka övningar som passar när.

Kom ihåg att inte äta direkt före du tränar yoga då vissa övningar kan resultera att du mår illa om magen är full med mat.

25 Jun 2017


Kostradgivare.nu är en sida om kostrådgivning, träning och hälsa som främst fokuserar på LCHF och Paleo. Här hittar du recept, träningstips, tips på hur du kan ändra dina matvanor och mycket mer som främjar en god hälsa på lång sikt snarare än olika trend-dieter som ofta ger motsatt effekt. Följ vår blogg och få mer information om hur du kan förändra ditt liv och din hälsa till det bättre.