Varför inte catering till buffén?

Ska du ordna med fest snart i Uppsala? Har du funderat på bjuda på en buffé? Då får de flesta något som de kan äta. Det har blivit allt vanligare att folk är vegetarianer, veganer, allergiska mot laktos eller gluten, eller så gillar barnen inte vissa rätter. Då är en buffé bland det bästa eftersom det ger alla chansen att hitta något som de kan tycka om och äta.

Ska du bjuda på bröllop, en personalfest, en kick-off, en konferens eller något annat event? Om man ska bjuda många människor kan det vara svårt att veta vad alla gillar. Då är oftast en buffé det enklaste man kan bjuda på då alla får ta precis så mycket, eller lite som de vill av maten.

Restaurang?

Ska man gå ut och äta? En nackdel med att alla går ut och äter, är att man lätt blir splittrad, då det finns andra människor på restaurangerna. Är man till exempel ett företag som går ut och äter är det lätt hänt att gruppen splittras och om meningen med eventet är den att människorna ska lära känna varandra lär de inte göra det om man är ute på en restaurang. En konferens med olika deltagare är ju inte på det sättet. Då gör det ingenting att man går ut på en restuarang och äter då sammanhållningen inte är lika viktig, som om det är en personalfest eller kick-off.

Är man däremot ett bröllop och går på restaurang, brukar personalen göra avskiljningar så att bröllopsgästerna sitter för sig själva och slipper bli störda av andra människor. Det är på samma sätt med födelsedagar och andra privata fester. Dock brukar man inte få sitta helt själva, utan det finns ofta andra restauranggäster som finns med. 

Catering?

Vill man ha det riktigt privat kan man beställa in en catering och då utnyttja företagets egna lokaler. Då slipper man andra människor och kan sitta för sig själv på ett helt annat sätt. Man kan även ha festen hemma hos någon, säg hos chefen. Då spelar det egentligen inte så stor roll hur många man är, eftersom restaurangen som gör cateringen kan anpassa maten efter antalet gäster. Catering brukar vara det bästa alternativet om man tänker på budgeten.

Man kan fira även bara med fika. Vill man fira annorlunda kan man även bara ha tårtor och efterrätter. Då bör man ha champagne med tårtorna. Då kan man ha fruktkorg och annat gott och nyttigt. Läs mer här om en catering som du kan beställa i Uppsala.

23 Sep 2018


Kostradgivare.nu är en sida om kostrådgivning, träning och hälsa som främst fokuserar på LCHF och Paleo. Här hittar du recept, träningstips, tips på hur du kan ändra dina matvanor och mycket mer som främjar en god hälsa på lång sikt snarare än olika trend-dieter som ofta ger motsatt effekt. Följ vår blogg och få mer information om hur du kan förändra ditt liv och din hälsa till det bättre.