Välj cateringföretag som erbjuder nyttig mat

Att äta ute på restaurang regelbundet kan innebära att man får ganska fet mat; måna kockar gillar att göra extra god, och använder grädde. Grädde i matlagning fungerar ofta som en smakförbättrare. Allt blir godae med lite grädde. För dem som ska äta maten, trots att den är god, innebär grädden att det i längde inte blir så hälosamt. Det är lätt att tänka så är det även kommer till catering, att kockarna gillar grädde som är en stark smakförbättrare. Om det inte är så att de lagar mat som är mer hälsosam. Man kan ju välja att göra god mat, men som inte är så fet. Då gäller det att i stället välja ingredienser som är goda, och hur man kan tillaga nyttiga grönsaker så att maten blir god.

Medelhavsinspirerad mat med fisk och grönsaker

Forskarna har ju kommit fram till att mat som man äter kring Medelhavet är nyttigare än den slags mat som vi äter här i kalla Norden. Orsaken sägs vara den att man äter bra mycket mer grönsaker, fisk och skaldjur. Där använder man mer av det nyttiga fettet, som till exempel olivolja, än grädde. Här har vi hämtat menyn från denna catering som erbjuder mat på Södermalma i Stockholm.

Vad sägs om denna Medelhavsinspirerad meny och buffé:

  • Couscous med rostade grönsaker
  • Lime- och koriandermarinerade räkor
  • Salami och lufttorkad skinka på bädd av ruccola
  • Paj med soltorkade tomater och fetaost (serveras varm)
  • Vattenmelon med fetaost och mynta
  • Tsatsiki
  • Ostbricka med fikonmarmelad och druvor

Här har man valt en meny med kött som inte innehåller särskilt mycket fett, och mestadels grönsaker, med couscous. Räkor är bra och smal mat. Vattenmelon är också bra mat och mättar. bra. Vill man kan man även välja en helt vegetarisk variant på buffé med rödbetor, smörgåstårta med pesto, quinoasallad med röd pesto, grillade grönsaker och potatissallad med gurka.

Välj en catering med duktiga kockar

Det är kockarna som utgör skillnaden på en catering med god mat och en som inte har det. Välj därför en catering som har de duktigaste tänkbara kockarna. Det är även viktigt med erfarenhet när det kommer till att kunna servera mat till flera hundra gäster. Då gäller det att de kan lösa situationer som kan uppkomma om hur man löser varmhållningen av mat och hur man hanterar den så att maten behåller sin fräschör. Sedan är smaken det viktigaste, så alla som planerar att anlita en catering, bör alltid provsmaka maten innan de bestämmer sig.

20 Aug 2018


Kostradgivare.nu är en sida om kostrådgivning, träning och hälsa som främst fokuserar på LCHF och Paleo. Här hittar du recept, träningstips, tips på hur du kan ändra dina matvanor och mycket mer som främjar en god hälsa på lång sikt snarare än olika trend-dieter som ofta ger motsatt effekt. Följ vår blogg och få mer information om hur du kan förändra ditt liv och din hälsa till det bättre.