Vad är egentligen botox?

Många människor använder sig idag av olika behandlingar för att förhindra hudens åldrande på olika sätt. Botox är en av dessa behandlingar som finns, men vad är egentligen botox för något?

Våra kroppar åldras och förändras på olika sätt under livets gång, det är naturligt och en stor del av livet. Alla förändras inte samtidigt eller ens på samma sätt, men gemensamt är att det kommer att ske olika typer av kroppsliga förändringar när vi blir äldre. Rynkor är en sådan sak. Många människor tycker inte om att se rynkor och vill gärna kunna göra någonting åt detta. Vilket man faktiskt kan också genom att injicera botox på olika platser i ansiktet där man vill bli av med rynkor eller fina linjer som har uppstått.

Hur fungerar det?

Botox är ett läkemedel som ska verka avslappnande på våra muskler. Preparatet motverkar rynkor och fina linjer genom att blockera nervimpulser vid platsen där injektionen ges. Därmed hindras musklerna från att drar ihop sig bakom huden. När huden bakom muskeln slappnar av så försvinner därmed de rynkor som varit där tidigare. Det går fort och gör inte särskilt ont heller att få dessa injektioner. Man bör dock inte använda botox som gravid eller om man ammar. Detta eftersom att det är ett läkemedel och det kan föras vidare i bröstmjölken när man ammar. Botox kan användas inom fler områden, till exempel om man har problem med migrän eller spända käkar. En del som lider mycket av svettiga händer eller armhålor har också blivit hjälpta av botox.

26 Nov 2020


Kostradgivare.nu är en sida om kostrådgivning, träning och hälsa som främst fokuserar på LCHF och Paleo. Här hittar du recept, träningstips, tips på hur du kan ändra dina matvanor och mycket mer som främjar en god hälsa på lång sikt snarare än olika trend-dieter som ofta ger motsatt effekt. Följ vår blogg och få mer information om hur du kan förändra ditt liv och din hälsa till det bättre.