Svenska kostråd utomlands?

Vi mår bra av att lära oss av andra kulturer där allt från mat, musik, historia och skönlitteratur kan ge oss nya infallsvinklar och idéer. Detsamma kan sägas om andra länder som skulle kunna lära sig mycket av våra svenska tankar och ta del av vår kunskap. Inte minst gäller detta hälsa, välmående, kost och träning.

Sverige ligger i framkant inom dessa områden och det visar sig gång på gång i olika statistiska undersökningar. Mycket av detta går att härleda till att vi har en sund inställning till träning och motion samt att vi av hävd också äter sund mat. Idag så är det faktiskt så att den senare delen skulle kunna göra skillnad i många andra länder.

Numera så dör faktiskt fler personer av fetma än av svält och här kan kanske våra svenska råd om kost komma att göra skillnad i andra länder. En kokbok, fyllt av härliga recept på svensk kost, kompletterad med kulturella spaningar och anekdoter om Sverige samt med stort fokus på hälsa och träning skulle garanterat kunna bli en storsäljare. Blir du den som tar det steget och fulländar idéen? I så fall - ta hjälp av en översättningsbyrå.

Anlita en översättningsbyrå i Stockholm

De som invandrat till Sverige är ofta väldigt positiva kring hur vårt land ser ut och hur det är uppbyggt; man kan känna stor samhörighet med människor, man gillar naturen och maten och man kan verkligen uppskatta det svenska lugnet och ödmjukheten. Däremot så gillar man sällan vårt språk.

Svenskan är av hävd svår att lära sig, den är full av grammatiska motsägelser och det finns dessutom svåra dialektala hinder att övervinna. Om man jämför svenska med finska så brukar man säga att det senare språket är betydligt lättare att lära sig. Det säger någonting, eller hur?

Om man vill ha en bok eller en text om kost och hälsa utgiven i andra länder så bör man vara medveten om att många ord, underfundiga meningar och specifika satsdelar kan falla väldigt platt - av den enkla anledningen att de är omöjliga att översätta ord för ord utan att det blir stelt och tråkigt. Här måste man ta hjälp av en översättningsbyrå vars anställda talar både svenska och de språk som man siktar på att lansera boken i.

Endast personer som talar två olika språk kan ge en korrekt översättning, hitta nyanser, rytmik och flöde som ligger nära det original som du skrivit. Det kan en översättningsbyrå hjälpa dig med och du kommer heller inte att behöva betala några enorma summor för denna tjänst.

Läs mer: https://www.översättningsbyråstockholm.se.

Respektera språket i respektive land

En bok som översätts på ett nonchalant och respektlöst sätt kommer aldrig att sälja. Vi menar att många som anlitar en översättningsbyrå i exempelvis Stockholm gör det lätt för sig då man väljer första bästa och helst vill betala så lite som möjligt.

En översättare är värd sin vikt i guld och kan vara den avgörande skillnaden mellan en såld bok och en bok som fastnar i bokhandlarens hylla. Det kan verkligen löna sig att hitta rätt översättningsbyrå - oavsett om det är en bok eller en hemsida som ska översättas och lanseras i andra länder. Det talande är att en skicklig översättare utgår från svenskan, men respekterar både den och det språk som texten ska förvandlas till. Det är ett måste.

12 Feb 2019


Kostradgivare.nu är en sida om kostrådgivning, träning och hälsa som främst fokuserar på LCHF och Paleo. Här hittar du recept, träningstips, tips på hur du kan ändra dina matvanor och mycket mer som främjar en god hälsa på lång sikt snarare än olika trend-dieter som ofta ger motsatt effekt. Följ vår blogg och få mer information om hur du kan förändra ditt liv och din hälsa till det bättre.