Så får man jobb som PT

Det är inte bara kändisar som anlitar personliga tränare. Både träningsfrälsta och de som aldrig tidigare gått på gym kan behöva hjälp med att få ut så mycket som möjligt av sin träning.

Allt fler tar hjälp av en personlig tränare för att nå sina mål med träningen. För vissa handlar det om att tappa några kilo, andra vill få bättre kondition, medan några vill maximera sin träning. Vilken anledningen än är så lär man sig framförallt att träna på rätt sätt. En PT kan hjälpa till så att man når realistiska mål genom att sätta ihop den träning som bäst lämpar sig för den personen. En personlig tränare ger personlig träning helt enkelt. En PT kan även ge kostråd och skräddarsy ett schema för hur man ska träna, äta och leva hållbart.

Välj en längre utbildning

Vill man jobba som personlig tränare behöver man först gå en PT-utbildning. Det finns många utbildningar att välja mellan även på distans. Som personlig tränare har man ett ansvar mot kunden som litar på sin PT och den träning som föreslås, därför är det viktigt att utbildningen är tillräckligt lång och innefattar alla moment. Har man inte rätt eller tillräcklig utbildning kan man som PT ge fel instruktioner. I värsta fall kan detta leda till skador och stora problem för kunden. Vill man bli professionell tränare ska man därför satsa på en gedigen utbildning som dessutom ger licens. Då ökar även chanserna till att få jobb. Speciellt de stora träningskedjorna kräver att deras anställda har gedigen utbildning.

Bra lärare och som varvar teori med praktik

Det går åt mycket tid att studera till personlig tränare. Man ska exempelvis lära sig anatomi, fysiologi, livsstilscoaching, kost och olika övningar. Därför är det viktigt att även lärarna är bra och att man trivs med dem. Att ha många lärarledda lektioner hjälper då det är mycket som ska läras in. Då får man även chans att ställa frågor och förståelsen ökar. Kolla därför även upp lärarna då ni letar utbildning. Hur stor erfarenhet har de och var har de arbetat? Kanske har tidigare elever skrivit recensioner om lärarna på nätet? För att bli en skicklig PT måste man så klart även få praktik. Därför är en utbildning som varvar teori med mycket praktik det bästa. Då blir man trygg i sin yrkesroll och rustad för att sen gå ut och möta riktiga kunder.

18 Mar 2020


Kostradgivare.nu är en sida om kostrådgivning, träning och hälsa som främst fokuserar på LCHF och Paleo. Här hittar du recept, träningstips, tips på hur du kan ändra dina matvanor och mycket mer som främjar en god hälsa på lång sikt snarare än olika trend-dieter som ofta ger motsatt effekt. Följ vår blogg och få mer information om hur du kan förändra ditt liv och din hälsa till det bättre.