Nya och spännande träningsformer

Det poppar hela tiden upp nya och spännande träningsformer. Vi listar några som är både roliga och utmanande och som kanske kan bli din nya favorit!

Bli stark av klättring

Att klättra är ju egentligen ingenting nytt. Människor har klättrat uppför berg nästa lika länge som vi funnits som art. Dock är det ett relativt nytt fenomen att använda klättring för vardaglig motion. Man kan hitta klättrings studior överallt i Sverige, bland annat kan man syssla med klättring i Göteborg och dess närförorter.

För att börja med klättring kan man söka upp ett ställe inomhus med klätterväggar, där kan man ofta också hyra eller låna utrustning. På så vis kan man prova på sporten innan man köper dyra saker eller skriver upp sig på ett abonnemang.

Nästan balett med barre

Barre använder sig av några av balettens grundrörelser men fokuserar mer på att bjuda kroppen motstånd än att det skall se vackert ut. Rörelserna är enkla och målet är att bli stark och smidig. Barre är en gruppträning som finns på vissa gym.

Få fina former med megaformer

Megaformer är egentligen en speciell glidande platta på vilken man utför olika enkla grundrörelser som utfall och plankan. Personligen tycker jag det påminner mycket om redskapen man såg på TV-shop för några år sedan men jag tvivlar inte en sekund på att det är både jobbigt och effektivt. Megaformer hittar man framförallt på exklusiva gym.

Prova på parkour

Grundidén i parkour går ut på att man skall flytta sig fort och lätt genom städer genom att hoppa eller springa över hinder. Sporten skapades i Frankrike på 80-talet är inte på något sätt tävlingsinriktad utan handlar egentligen mer om att kunna röra sig fritt och smidigt i stadsmiljö och att träna sin kropp, inte för utseendets skull, utan för att den skall vara användbar. Parkour hjälper dig bygga upp både psykisk och fysisk styrka och tränar hela kroppen så att den blir stark och smidig.

6 Nov 2022


Kostradgivare.nu är en sida om kostrådgivning, träning och hälsa som främst fokuserar på LCHF och Paleo. Här hittar du recept, träningstips, tips på hur du kan ändra dina matvanor och mycket mer som främjar en god hälsa på lång sikt snarare än olika trend-dieter som ofta ger motsatt effekt. Följ vår blogg och få mer information om hur du kan förändra ditt liv och din hälsa till det bättre.