Maten du ska äta när du cykelpendlar

Du vet väl att de som cykelpendlar till och från jobbet håller sig friska och hälsosamma? Dels får man bättre luft själv av att pendla till och från jobbet. Dels får man bättre motion på en cykel, än på bussen, i bilen, tunnelbanan, spårvagnen eller hur man nu tar sig till jobbet. Har du långa avstånd till och från jobbet kan du alltid skaffa en elcykel. Det innebär att när du itne orkar cykla, tar en motor över som driva på miljövänölig el. Du laddar din elcykel på samma sätt som du laddar din mobil. Sedan är det bara att cykla. Tycker du att det är hårt att cykla i alla väder och vindar, finns det alldeles utmärkta kläder som skyddar både mot regn, snö och vind. Det finns inga ursäkter längre.

Kostnaden för en elcykel

Det finns lite olika elcyklar på marknaden. De kostar allt mellan 10.000-30.000 kronor. Dessutom får du ett statligt bidrag för att du väljer en elcykel. Du kan få ett statligt bidrag på så stor del som 25 procent av kostnaden för din elcykel, om du så önskar. Tycker du fortfarande att det är för mycket för att köpa en elcykel kan du alltid ingå en elcykel-leasing. Då fungerar det på liknande sätt som när du leasar en bil; du betalar för leasingavgiften varje månad. Du får en bra elcykel, du får service på den och skulle den gå sönder, tar leasingföretaget hand om den och förser dig med en reparerad elcykel så länge som du vill.

Många fördelar med elcykel

Det märkliga med allt detta är att det som är miljövänligt är även vänligt för den egna plånboken; att agera miljövänligt ger dig själv ekonomisk vinning. Jämför avgiften för leasingen av elcykel mot kostnaderna för en bil som drivs på bensin. Du ser – det är jättestora skillnader! Det är dessutom vänligt för den egna hälsan att elcykla. Du kan ta dig fram på otroligt långa avstånd med en elcykel. Tykcer du det är jobbigt med vädret? Det finns otroliga kläder numera som håller dig både varm och torr medan du elcyklar.

Vad ska man äta då?

Det positiva med att elcykla är att man blir så sugen på hälsosam mat när man elcyklar. Man vill hellre äta morötter än godis. Det är för att kroppen behöver kolhydraterna som du får i morötterna. Äter du godis får du även kolhydrater i godiset, men ingen näring. Med morötter får du både kolhydrater, näring och vitaminer, särskilt A-vitaminer.

30 Sep 2018


Kostradgivare.nu är en sida om kostrådgivning, träning och hälsa som främst fokuserar på LCHF och Paleo. Här hittar du recept, träningstips, tips på hur du kan ändra dina matvanor och mycket mer som främjar en god hälsa på lång sikt snarare än olika trend-dieter som ofta ger motsatt effekt. Följ vår blogg och få mer information om hur du kan förändra ditt liv och din hälsa till det bättre.