Frukt är lika effektivt som kaffe

Visste du att om man äter en frukt, istället för at dricka kaffe, blir man lika pigg som när man dricker koffein? Jo, så är det. Och på alla sätt är det faktiskt bättre att äta frukt än att dricka flera koppar med kaffe. Med frukten får du i dig massor med C-vitaminer, förutom att du blir piggare. De C-vitaminerna får du inte med kaffet på samma sätt. Så när nu forskarna har kommit underfund med detta; varför har vi inte fruktleveranser till jobbet i stället för kaffe?

Det har säkert med traditioner att göra; vi är så vana vid att alltid dricka kaffe, att äta frukt när vi fikar är inte riktigt någon svensk tradition, direkt. Även om det är precis det vi borde göra. Träffas och äta frukt i stället för bullar. Det skulle göra mycket för folkhälsan.

Så går det till att få regelbundna fruktkorgar

Få fruktkorg till jobbet

Vill man göra någon glad bör man köpa en fruktkorg till den personen. Tänk dig själv att du skulle överraskas av en fin fruktkorg. Skulle du inte bli glad? Alla blir glada av frukt! arbetar man på ett företag, och dessutom är VD eller personalansvarig borde man göra sina anställda glada varje dag. Vad skulle kunna göra dem gladare än en fruktkorg om dagen? Det skulle kunna sätta igång produktionen, få en mer effektiv personal som kan prestera mer och bättre. Siffrorna skulle kunna bli så mycket bättre med en personal som äter frukt istället för godis och kaffe, eller ännu värre; kaffe och bullar. Av kaffe och bullar blir personalen tjock och slö, av allt socker, fett och vetemjöl. Med frukt blir personalen effektiv, alert och glad. 

  1. Googla "fruktkorg Stockholm", välj sedan några av de förslag på fruktleverantörer som du får av Googles sökmotorer.
  2. Ta kontakt med en av de fruktleverantörer som du tycker verkar bäst. Då kan du fråga om priser, leveranssätt och vilka slags frukter de lägger i sin fruktkorg.
  3. Betala – ät och njut!

Önskar du en fruktkorg till jobbet? Det går lika väl att abonnera fruktkorgar till jobbet som att få en till sin privata bostad. Man kan välja mellan olika storlekar på fruktkorgarna, hur ofta man önskar att få dem och vilka slags frukter som man önskar i sin fruktkorg. Många gillar till exempel bananer mer än annan frukt och vill hellre ha fler bananer. Andra gillar mer exotisk frukt, någon annan vill ha ekologisk frukt och en tredje vill helst ha frukt som har skal.

8 Nov 2019


Kostradgivare.nu är en sida om kostrådgivning, träning och hälsa som främst fokuserar på LCHF och Paleo. Här hittar du recept, träningstips, tips på hur du kan ändra dina matvanor och mycket mer som främjar en god hälsa på lång sikt snarare än olika trend-dieter som ofta ger motsatt effekt. Följ vår blogg och få mer information om hur du kan förändra ditt liv och din hälsa till det bättre.