Fräscht hår inför sommaren 2017

Nyttig och god LCHF- eller paleomat, ett välutformat träningsschema och en uppdaterad sommargarderob gör alla sitt till för att man ska känna sig i toppform inför sommaren.

Men håret måste också få sitt för att du ska kunna visa dig från din bästa sida. Frisyren gör oerhört mycket för hur du uppfattas av andra, så om det var ett tag sedan du besökte en frisör sist kan det vara perfekt att passa på nu såhär inför sommaren.

Låt oss ta en titt på några av hårtrenderna för 2017

Trendiga färgningar

Den stora trenden inom färgningar år 2017 är att blanda olika nyanser. Sombre och ombre har ju varit stort föregående år, men nu är det främst balayage som är på mångas läppar. Detta är en teknik där frisören fritt sätter accenter, gör slingor med mera baserat på olika färgtoner. Vad gäller trenderna inom färgnyanser så är spektrat brett och innefattar allt från rött och kopparnyanser till gråtoner, isigt blont och förstås olika former av mörkblonda till bruna färger. Gå till en riktigt duktig frisörsalong så hjälper de dig att hitta en färgskala som passar till din hudton och ger dig en helt unik färgning som ingen annan har!

Beach waves för halvlångt till långt hår

Du som har ett halvlångt till långt hår väljer förstås en lite spretigt klippt frisyr så att du kan få fram de trendiga vågorna i strandlook. Här hjälper det att lägga upp håret på stora spolar eller att fläta det löst efter att du har duschat och sen styla det med hjälp av saltvattenspray. Det ger volym och den lite rufsiga look som eftersträvas.

Du som har kort hår satsar med fördel på en frisyr med mycket textur så att du kan växla mellan att låta det ligga naturligt eller köra på en spretig eller bakåtkammad wet-look.

Glöm inte solskyddet

Även håret behöver solskyddsprodukter för att må bra. Om du befinner dig mycket på soliga stränder bör du använda en scarf eller en solhatt för att skydda håret, men det kan kännas tråkigt att gå runt med hela dagen. Då kan det passa bra med en solskyddsspray som är specialanpassad för hår. Att ha balsam eller en hårinpackning i håret under dagen är andra knep som fungerar bra på stranden, men det kan kännas för kletigt i andra sammanhang.

Ta hur som helst hand om håret under sommaren så kommer det att vara vackert även under höst och vinter. Passa på att toppa håret efter sommarmånaderna så håller det sig fräscht längre.

22 Jun 2017


Kostradgivare.nu är en sida om kostrådgivning, träning och hälsa som främst fokuserar på LCHF och Paleo. Här hittar du recept, träningstips, tips på hur du kan ändra dina matvanor och mycket mer som främjar en god hälsa på lång sikt snarare än olika trend-dieter som ofta ger motsatt effekt. Följ vår blogg och få mer information om hur du kan förändra ditt liv och din hälsa till det bättre.