Coolsculpting – vad är det?

Har du ett område på din kropp där fett samlas och vägrar försvinna, hur mycket du än tränar och försöker med olika dieter? Ibland ansamlas fett i så kallade fettdepåer på kroppen och bara vägrar försvinna. Det kan handla om under armarna, så kallat gäddhäng, på buken eller under hakan exempelvis. När fett samlas på ställen där det inte går att ”komma åt” med vanliga metoder som träning finns det andra tekniker för att avlägsna det. Tidigare har fettsugning varit en sådan teknik men den innebär alltid ett operativt ingrepp med narkos, sprutor och diverse risker och biverkningar. Det är fullt förståeligt om du känner att det är ett lite väl högt pris att betala för att bli av med ett par kärlekshandtag.

Senaste nytt

Modern fettsugning görs numera med hjälp av laser, men det finns både modernare och effektivare tekniker. En sådan ny teknik, som görs helt utan kirurgiska ingrepp, är Coolsculpting, eller kylbehandling av fettceller. Den vetenskapliga termen är Cryopolysis, vilket helt enkelt betyder fettfrysning. Det handlar om att kyla ner de köldkänsliga fettcellerna lokalt med hög precision på det aktuella området på kroppen tills de dör och därefter gradvis transporteras bort av kroppen. Temperaturen pendlar mellan +5 grader C och -5 grader C. Coolsculptingbehandling utförs sedan en tid på kliniker i våra största städer och har visat sig mycket effektiv på kort tid. Tydliga resultat syns generellt redan efter 7-8 veckor och behandlingen anses oftast som klar efter ytterligare två veckor.

Behandlingen

Det krävs inga förberedande åtgärder, förutsatt att du är fullt frisk och att du inte är känslig mot kyla till följd av tidigare köldskador. Behandlaren lägger på en geldyna på huden och suger sedan in det aktuella hudområdet med hjälp av vakuum i en applikator, där kyla appliceras på huden och därigenom på de hudnära fettcellerna. Det kan kännas obehagligt i början men kylan gör snart att området bedövas och obehaget upphör. Behandlingen tar sedan ungefär en timme. Efter att applikatorn tagits bort masseras området en stund av behandlaren. Efteråt kan din hud kännas öm och det kan sticka i huden när den åter värms upp. Ofta har huden en rodnad som kan sitta i från några timmar upp till en vecka. I vissa fall kan ett lätt illamående kännas men det är snabbt övergående. Men i princip går det att gå från behandling och fortsätta med vardagen.

Efteråt

Efter ungefär två månader kan man se att behandlingen gett resultat, oftast syns 80% av resultatet redan nu. Skulle du gå upp i vikt under denna tid blir resultatet inte lika tydligt, så ta behandlingen som ett incitament på att komma igång ordentligt med träning och sundare matvanor. Efter en behandling är det större chans att nytt fett bildas jämnt över hela kroppen och du bör kunna slippa liknande fettdepåer i framtiden.

Om tanken på att slippa ifrån oönskade dubbelhakor eller ridbyxlår utan kirurgiska ingrepp lockar dig, så boka tid för en konsultation med en klinik som erbjuder Coolsculpting, så hjälper de dig med att utforma en behandling som passar dig. Coolsculpting är en vetenskapligt utformad metod för fettreducering, utan kända biverkningar och med ett garanterat säkert och positivt resultat.

Läs mer om coolsculpting här.

20 Sep 2017


Kostradgivare.nu är en sida om kostrådgivning, träning och hälsa som främst fokuserar på LCHF och Paleo. Här hittar du recept, träningstips, tips på hur du kan ändra dina matvanor och mycket mer som främjar en god hälsa på lång sikt snarare än olika trend-dieter som ofta ger motsatt effekt. Följ vår blogg och få mer information om hur du kan förändra ditt liv och din hälsa till det bättre.