Ät inte mer än nödvändigt på helgerna

Den som aktivt försöker bli av med de där envisa överflödskilon, vet att det är närmast omöjligt att bli av med dem när man är på fest, eller vid våra svenska högtider som jul och påsk, när det enda man gör är att äta och dricka gott. Våra jular och påskhögtider har ju slutat vara de religiösa högtider som de var förut. Numera innehåller helgerna enbart familjegemenskap när man samlas och äter gott. Då är det ännu svårare att gå ner i vikt. För många innebär bantning bara att man går ner efter ihärdigt arbete. Och när man väl har nått sin matchvikt, har man ända gått upp allt igen efter några månader. Då vet alla som har kämpat med detta att ända sättet att komma till rätta med det är att en gång för alla, lägga om hela din diet och sin livsstil. Så hur kan man göra det då? Måste man bara äta morötter till kaffet? Den som har gott ner med Viktväktarna vet att man bör ha en god koll på hur mycket fett och sött man stoppar i sig. Så ska man behålla vikten som man har gått ner med hjälpa av Viktväktarna, bör man egentligen fortsätta på samma sätt, för att inte gå upp alla kilon. Det – och regelbunden motion.

Ät allt i lagom mängder

Egentligen kan du äta allt – men i lagom mängder. Du kan äta tårta, men då gäller det att du inte äter mer fett den dagen. Äter du tårta en dag, kanske du helt enkelt får hoppa över smör på brödet den dagen. Vill du äta godis till påsk, ja då kanske du ska äta grönsaker resten av den dagen, minimalt med kött och välja råris och bara någon potatis till maten.

Viktväktarna har rätt metod

Den enkla metoden med Viktväktarna är den att du får äta obegränsat med grönsaker, förutom avokado som är ganska fet, du får äta en del frukt, inte obegränsat med banan, som är väldigt söt. Du får äta av allt, men i lagom mängder. Du går garanterat ner, eftersom du ständigt håller kontroll på mängden mat du stoppar i dig. De flesta skulle skriva under på att bantning egentligen är enkel matematik; mängden mat måste vara mindre än mängden träning eller motion som du ägnar dig åt. Du måste alltså bränna mer fett än den mängd fett som du stoppar i dig. Går du efter det mottot går du ner i vikt. För det behöver du ingen speciell diet.

Så tillbaka till frågan om maten vi äter vid högtidliga tillfällen, som bröllop, födelsedagar och andra fester, ät allt men balansera maten med att träna extra mycket, hålla dig extra mycket till grönsaksdiet. Vill du ha tips på bra festlokal i Stockholm? Läs mer på: http://www.festlokalhagaforum.se.

5 Apr 2018


Kostradgivare.nu är en sida om kostrådgivning, träning och hälsa som främst fokuserar på LCHF och Paleo. Här hittar du recept, träningstips, tips på hur du kan ändra dina matvanor och mycket mer som främjar en god hälsa på lång sikt snarare än olika trend-dieter som ofta ger motsatt effekt. Följ vår blogg och få mer information om hur du kan förändra ditt liv och din hälsa till det bättre.